Bahattin-Sevim Köksal Anadolu Lisesi

WEB https://tekanadolu.meb.k12.tr
Adres : Kışla Mahallesi No172 Posta Kodu 55300 Tekkeköy / SAMSUN
VİZYON : Eğitim ve öğretimde model olmayı ve en son imkanları en sağlıklı şekilde kullanmayı hedef koyan; katılımcılığı, dayanışmayı, sorumluluğu benimseyen ve ülkemizi ileriye taşıyacak nesillere en kaliteli eğitimi veren bir kurum olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizi, düşünen, yorumlayan, şahsiyetli ve her yönüyle donanımlı fertler olarak yetiştirerek bir üst öğretim kurumuna hazırlamaktır.
BAŞARILAR : 2013 yılında düzenlenen TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında Temel Fizik dalında bölge finaline kaldık.Bölge finalinde okulumuzu temsil etme imkanı bulduk. EMEPYA Türkiye Geneli proje yarışması mansiyon ödülü Orçun ŞENTOMBAK TÜBİTAK projelerine 13 proje ile katılım. ( Katılan eserlerin yer aldığı bir bülten oluşturulmuştur. Güreşte grekoromen stilde il ikinciliği Murat Can YIRLAR ( 2011-2012)  İl Çapında “Mehmet Akif Ersoy” konulu yarışmada iki öğrencimizin derecesi Ayşe KAYA 1. Özge TOGAR 2. ( 2012-2011 ) İlçede liseler arası bilgi yarışmasında 2012-2013 yılında okulumuz birinci olmuştur. 2013-2014 yılında 51 öğrenci mezun ederek ilk mezunlarımızı verdik. LYS sınavında Samsun´daki 160 okul arasında 34. olduk. Yine aynı yıl LYS sınavında Samsun´da 160 okul arasında TS-2 puan türünde Anadolu liseleri arasında Samsun ikincisi olduk.

Saatler : 08.35-15.40
Isınma : Okulumuzun merkezi sistem kaloriferle ( kömür ) ısınmaktadır.
Servis : 9 özel 14 devlet taşıması mevcuttur.
Ulaşım : Okulumuza öğrencilerimiz servislerle taşınmaktadır. Öğrencilerin büyük çoğunluğu Samsun´un İlkadım, Tekkeköy, Canik ve Atakum ilçelerinden gidiş geliş yapmaktadırlar. Öğretmenler ise kendi imkanlarıyla okulumuza gidiş geliş yapmaktadırlar.
Yerleşim Yeri : Kışla, Tekkeköy´e bağlı mahalle statüsünde bir yerleşim alanıdır. Karadeniz´in tipik iklim özelliklerini taşır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 9 km, il merkezine 24 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 68
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Tübitak projeleri yürütmektedir
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus projeleri yürütmektedir. Bakanlıkça yurtdışı projelerde akreditesi onaylanmış bir okuldur.